tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kapitalismin valheesta

Marxin teoksia kirjahyllyssäni
Kapitalismi perustuu ihmisten massoittamiseen. Hajota ja hallitse. Ihmisiä huijataan uskomaan, että porvarismi on ainut ja absoluuttisesti paras yhteiskuntamalli. Tiedättehän porvarimediassa toistellut fraasit siitä kuinka aina pitää tehostaa, leikata ja lisätä kilpailua? Porvarin retoriikkaan kuuluu, että yksilöä syyllistetään loputtomiin laiskaksi eikä yhteiskunnassa nähdä mitään vikaa. Porvarin puhetyyliä on myös ahkeruutta ja työntekoa ihannoiva retoriikka. Porvarillinen mututietoon perustuva väite on esimerkiksi se, että Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva, joka kannustaa jäämään kotiin.

Porvareilla ja natseilla on paljon yhteistä. Kummankin ideologiaan kuuluu heikomman sortamista. Natsit harrastivat arjalaista rodunjalostusta. Kapitalistit harrastavat kilpailujalostusta ja pääoman tuoton maksimointia. Kummassakin menetelmässä ihmisestä yritetään jalostamalla muokata tehokkaampaa ja tuottavampaa yhteiskunnan jäsentä. Yli-ihmistä. Kummatkin myös keksivät valheita vähäosaisista ihmisistä. Porvarit tukevat mieluummin jopa natseja kuin kommunisteja. Siis hajota ja hallitse. Natsit olivat patrioottisia militaristeja. Myös kapitalistit rakastavat sotakoneistoa tavoitellakseen omaa etuaan.
On vain yksi vaihtoehto. Se on sosialistinen luokkataistelu porvaristoa vastaan. Millään muulla keinolla ei ole murrettu porvariston ylivaltaa. Vaikka joku nationalistifasistireppana muuta väittääkin niin nationalismi ja oikeistopopulismi eivät ole ratkaisuja kriisiimme. Valtio on näet hallitsevan luokan väline. Vaikka kunnon rähinäkommari ei erityisesti rakasta valtiota niin hyvinvointivaltio on kuitenkin luokkataistelun tuote. On eri asia nähdä valtio tai kansallisvaltio realismina kuin rakastaa sitä.
Ihminen on joko oikealla tai vasemmalla. Hyvin yksinkertaista. Oikealla oleva pyrkii maksimoimaan kapitalistin voiton eli pääoman tuoton. Vasemmalla oleva taas puolustautuu tätä vastaan. Kultainen keskitie on siis höpöhöpöä. Se on sitten eriasia minkä lajin vasemmistolaisuutta tai oikeistolaisuutta ihminen edustaa. Pääpointti on se, että on pelkästään kaksi vaihtoehtoa.
Ei pidä vähätellä myöskään työväestön keskinäistä solidaarisuutta yli valtiorajojen. Hyvinvointivaltio on syntynyt kommunismin pelosta. Eli ilman internationalistista monikulttuuri-hypetystä ei myöskään se syrjäytynyt patrioottifasistinatsi saisi sossun massia seinästä.
Tässä vielä pari kapitalismin vastaista kirjoitustani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti