tiistai 29. marraskuuta 2016

Fasismi on rikkaiden valtaa

Edellisessä tekstissäni otin kantaa oikeistolaiseen julkisen sektorin koon virheelliseen laskentatapaan, josta tilantoviranomainenkin kannanotossaan huomautti.

Kirjoitin somessa: " Joku sanoi fb:ssä, että demarit olisi saaneet jo kaikki tavoitteensa yhteiskunnassa läpi ja ainut fokus olisi niistä kiinnipitämisessä. Olen osittain samaa mieltä, mutta toisaalta ei ole saavutettu täysin tasa-arvoisia mahdollisuuksia kaikille ihmisille. On siis heitteillä olevia ihmisryhmiä vaikka luokkanousua on saatu paljon aikaan. Lisäksi on tullut takapakkia esim. sosiaalikontrollin (mm. työttömien aktivointi) muodossa. "

Toin tekstissäni esiin myös kuinka rikkaan talousvaikuttaja - ja porvarissuvun poika Jari Enrooth lähtee eugeniikan tielle. Hän esittelee ajatuksiaan YLEN kolumnissaan. Hänen mukaansa: "Kaikilla on vapaus tehdä terveydelleen mitä haluaa ja samalla vastuu on ulkoistettu valtiolle. Terveyspolitiikka ei voisi enempää kannustaa holtittomuuteen."

Tekstissäni esiin nostamastani tämän vuoden keväisestä Kupittaan mielisairaalatapauksesta on nyt myös LongPlay tehnyt artikkelin. Siinä todetaan mm. seuraavaa:

" Turun vanhuspsykiatrian osastolla G1 potilaita pahoinpideltiin, uhkailtiin ja lääkittiin laittomasti. Miksi kukaan ei estänyt sitä? "

" Eräänä päivänä seistessään tupakalla Turun Kupittaan psykiatrisen sairaalan pihalla sairaanhoitajaopiskelija Hanna Peltomäki kuuli yhdeltä mielisairaanhoitajalta eriskummallisen tarinan: Tämä oli aikoinaan eräällä vanhuspsykiatrisella osastolla jakanut kollegansa kanssa osaston potilaat ”natseihin ja juutalaisiin”. Niille, jotka pystyivät kävelemään, puettiin jonkinlaisia SS-joukkoihin viittaavia asusteita. Kävelykyvyttömille askarreltiin sairaala-asuihin tähdet. "

Mietitäänpä hiukan Jarin sukutaustaa. Hänen suvustaan löytyy mm. rotuhygienian kannatusta (ei pelkästään Jarin suulla), Liechtenstein-veronkiertoa ja kansalaisodan valkoista osapuolta. Jari on myös kirjoittanut "punaisesta agitaatiosta". Hänen suvussaan riittäneekin minulle vielä tutkimustyötä myös jatkossa.

Yhtenä syynä vuoden 1918 murhenäytelmään oli sosiaali - ja terveyserot. Oikeuslääketieteen professori Ernst Hjalmar Ehrnrooth (1871–1950) kannatti rotuhygieniaa. Lääketieteen ja kirurgian tohtori Aarno Forsius kertoo nettisivuilla seuraavaa: " Ehrnrooth teki oikeuslääketieteellisen selvityksen ”punaisten” Kymintehtailla toukokuussa 1918 surmaamien 10 virkamiehen vammoista. Vuoden 1915 kuudennessa Pohjoismaisessa aistivialliskokouksessa Helsingissä Ehrnrooth piti esitelmän aiheesta ”Kaatuvatautisten hoito Suomessa”, jossa hän tuki jossakin määrin kokouksessa esiteltyä rotuhygieniaa. Ehrnrooth kannatti myös steriloinnin suorittamista mielisairauksissa, koska sairaalasta parantuneenakin päässyt potilas oli edelleen ”rotuhygieeninen uhka”. "

Suomessakin on (historiallisesti) fasismiin taipuvainen lääkärieliitti. Lue lisää alla olevista linkeistä:Mielestäni se marxilainen väittämä, että fasismi on hallitsevan luokan valtaa pitää oikein hyvin paikkaansa. Rikkaat käyvät luokkasotaa mm. virheellisillä väittämillä julkisen sektorin koosta sekä kohdistamalla rotuhygieniaa ja sosiaalikontrollia huono-osaisiin. Fasismi tarkoittaa luokkajakoa rikkaisiin "yli-ihmisiin" ja köyhiin "luusereihin". Se on kovan markkinatalouden äärimmäisin muoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti