perjantai 12. kesäkuuta 2015

Konservatiivisuus elää Suomessa

Mietin tässä ajankulukseni suomalaisten konservatiivista ja retoriikkaan uskovaa mentaliteettia. En yleistä kaikkien suomalaisten kohdalle, mutta väitän näin hyvin usean kohdalla olevan. Suomalaiset ovat siis juuttuneita tietynlaisiin normeihin. He puolustavat perinteisiä normeja ja ns. ”säädyllisiä” arvokäsityksiä. Mikä ylipäänsä on normaalia? Miksi kaikkien pitää olla samaa massaa?

Joidenkin mielestä kunnian kukko ei laula esimerkiksi työttömille, ihmisoikeusaktivisteille, valittajille ja maailmanparantajille. Suomalaisilla on tietty orjamoraali. He uskovat auktoriteetteihin hinnalla millä hyvänsä. Seuraa johtajaa. Älä ruikuta. Älä mieti itse. Protestointi, valittaminen ja aktivismi nähdään turhana ruikuttamisena ja hörhöjen hommana.
Mietin sellaista, että kuinka Suomen lipun polttaminen saa jotkut keskiluokkaiset konservatiivit raivon valtaan, mutta leikkausten vastustaminen on heistä turhaa valittamista. Lippu on vain symboliikkaa, mutta leikkaukset tuhoavat tätä maata tosi paljon. Turhaa ruikuttamista heidän silmissä on myös valittaminen suurkapitalistien vallasta. Näitä ovat esim. EU ja TTIP sekä kansainväliset pääomamarkkinat. Ne tuhoavat paikallisen päätäntävallan ja demokratian sekä kansalaisoikeudet. Lippu on vain pala kangasta. Toki sen polttamisesta voi olla mitä mieltä hyvänsä. Lippu ei kuitenkaan määrittele sitä minkälaista Suomessa on elää.
Suomalaiset uskovat retoriikkaan ja syyllistävät heikompiaan. Työssäkäyvät syyllistävät työttömiä perehtymättä esim. sosiaalietuuksien määräytymiseen ja tilastoihin työttömyydestä. Maahanmuuttajat ovat syyllisiä milloin mihinkin. Helpot iskulauseet uppoavat ihmisiin kuin veitsi voihin. Ihmiset eivät ajattele omilla aivoillaan. On helpompi mennä massan mukana. Ihmiset puhuvat semmoisista asioista mistä he eivät tiedä yhtään mitään. Entisessä akselivaltiossa elää fasismi kun kerta symboliikka uppoaa moniin paremmin kuin faktoihin perustuva keskustelu.
Perusteltukin kritiikki nähdään turhana valittamisena. Kun mentaliteetti on kerta tämä, niin suosittelen Suomen lippujen laajamittaista tuhopolttamista. Jos se edes tekisi pahimmat höyrypääkonservatiivit naurunalaisiksi kun he netissä meuhkaavat. Se voisi myös vapauttaa suomalaisia ahtaista normeista sekä lisätä avarakatseisuutta ja ihmisten omaa ajattelukykyä.
Nauran suomalaisten auktoriteettiuskolle. Eipä mulla muuta tällä erää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti