tiistai 8. syyskuuta 2015

Toisenlainen yrittäjä

Klikkaamalla tästä pääset lukemaan erään yrittäjän tiedustelun Posion kunnalle sekä kunnan vastauksen siihen. Tämä yrittäjä vaikuttaa rehellisestä kun puolustaa ns. tervettä kilpailua.

Olemme saaneet lukea myös epärehellisistä yhteiskunnan tukea saavista yrittäjistä, jotka populistisesti syyllistävät nuoret ja työttömät laiskoiksi. En tunne tätä yrittäjää, mutta ainakin tämä hänen tiedustelunsa on mielestäni erittäin oikeutettu.

Yrittäjä kysyy kunnalta, että miten kunta on ottanut työpajatoiminnassaan huomioon sen, ettei synny elinkeinovääristymää saman alan yritysten kesken. Työpaja valmistaa puutappeja. Niitä tekevät kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat.

Kunta toteaa seuraavaa:
Yrittäjän saaman tiedon mukaan kunta saa pajatoimintaansa tukea lähes 80 %.

Kunnan mukaan:
Kunnan mukaan työpaja on toiminut läheisessä yhteistyössä paikallisen yritystoiminnan kanssa sekä paikalliset yritykset ovat suhtautuneet työpajaan positiivisesti. Kunta myös toteaa, että Posiolla puutappituotanto on ulkomailla (Kauko-Itä - ja Baltia) toimivien yritysten vuoksi supistunut huippuvuosista noin neljänneksellä.

Herää muutamia kysymyksiä mieleen.

Listaan ne alle:

- Mitä tarkoittaa läheinen yhteistyö ja positiivinen suhtautuminen? Ei kai vain korvaavan työn kielto ja alihankinta tule kyseeseen? En toki väitä, mutta mietin vain.

- Kun kerta ulkomailla toimivien yritysten vuoksi tuotanto on supistunut, niin miksi pitää ottaa lisäriskiä, että se vääristyy entisestään?

- Palkattoman työvoiman lisäksi, jos tuet ovat tosiaan tuon noin 80 %, niin ihmettelen, jos se ei nosta työn tuottavuutta.

- Vaikka työn tuottavuus olisikin heikko, niin ainakin "työpajaohjaajat tms." siitä hyötyvät oikean työsuhteen muodossa. Paljonko koulutuksen järjestävät kaiken tämän lisäksi vielä hyötyvät?

Tämmöisiä heräsi mieleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti