torstai 10. syyskuuta 2015

Korkeat verot eivät koske oikeasti rikkaita

Sanotaan, että rikkaat maksavat korkeita veroja. Jopa puolet palkastaan. Tämä on lähinnä keskiluokan päänvaiva. Pikkuporvarillisten wannabe-rikkaiden ongelma. Tähän sakkiin voi kuulua jopa kommunisti ilman ideologista ristiriitaa kunhan ei omista pääomia. Vaikka suomalaisia ei opeteta porvarillisessa kasvatuksessa kyseenalaistamaan vallitsevia arvoja niin kannattaa toki huomioida, että todelliset raharikkaat ovat saaneet vuoden 1993 verouudistuksessa erityiskohtelun. Nimittäin silloin palkka – ja pääomatulot eriytettiin eri veroasteikoksi. Kuten tämän jutun ohessa olevasta kuvasta ilmenee niin rikkaiden maksamat verot ovat hyvin hajanaisia 50 000 euron tulojen jälkeen. 

Uusliberalistinen vapaakauppa on jatkunut jo reippaasti yli 20 vuotta. Suomessa se näkyy eriarvoistumisen lisääntymisenä ja demokratian heikentymisenä. Ulkomaista rahan valtaa kumarteleva porvarillinen demokratia on pelkkä nukketeatteri. Minkä ihmeen vuoksi äänestämme jotain edustajia jakamaan yhä hupenevaa rahaa kun ongelma on oikeasti kapitalistisessa tuotatotavassa (ja vielä globalistisessa muodossa)? Kuten kunnioitettu neuvostojohtaja ja tunnettu vallankumousjohtaja Vladimir Lenin asian hoksasi: Pääomien vapaakauppaa toteuttava imperialismi on kapitalismin korkein vaihe. 

Kapitalistinen voiton maksimointi ja yltiömäinen tehostaminen lisää vain ihmisten pahoinvointia. Kun työläinen painaa pitkää työpäivää siihen pakotettuna niin myös työttömyys lisääntyy. Kysymys on vain retorisesti työn tärkeydestä ja ahkeruudesta. Se on työläisten varoilla laiskottelevien pääomien nostajien harjoittamaa tekopyhää populismia. Yksityinen pääoma leviää yhteiskunnassa kuin syöpäkasvain. Se on levinnyt jo esimerkiksi terveyspalveluihin ja lastensuojeluun tehden niistä häikäilemätöntä ja raadollista bisnestä.


Kirjoitettu Kansan äänelle 8.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti