torstai 11. joulukuuta 2014

Soteyrittäjät Iskala ja Räty

Varoitus: Tämä kirjoitus sisältää myöskin huumoria.

Surffailin netissä ja silmiini osui mielenkiintoinen artikkeli. Artikkelin päivämäärä on 15.8.2014. Se on kokoomuksen Nykypäivä-lehdestä. Voit lukea sen klikkaamalla tästä.
 
Artikkelissa lastenkotiyrittäjä ja Seinäjoen kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Risto Iskala on huolestunut siitä kuinka sote-uudistus mahdollisesti vaikeuttaisi sosiaalialan yrittäjien asemaa. Se siis mahdollisesti palvelisi hänen mielestään liikaa julkista sektoria. Tästä ovat siis alan yrittäjät huolissaan. Tällaisia yrittäjiä ovat esimerkiksi lastenkotiyrittäjät.
 
Sosiaaliministeri Laura Räty lohduttaa puoluetoveriansa tuomalla esiin, että ei tällaisten Iskalan kaltaisten ns. "ahkerien yrittäjien" etu ole vaarassa sote-uudistuksessa. Taannoin oli kohu, jossa Laura Räty kiersi lääkärifirmansa veroja nostamalla osinkoja. Räty ja Iskala ovat ikään kuin samassa veneessä. Molemmat sote-yrittäjiä.

Laitanpa taas tämän kuva tähänkin juttuuni.
Tämä on uusliberalismin ja leikkauspolitiikan
sekä ihmisoikeuksien polkemisen seurausta.
Mutta tämähän sopii kokoomukselle oikein hyvin!
"Yrittäjyyttä ei saa nujertaa lailla" huutaa Nykypäivän artikkelin otsikko. Bisnesmies Iskala kuljetti vierailevan "daaminsa" Laura Rädyn Seinäjoen keskussairaalasta lastensuojeluyksikkö Pihakoivuun, jonka toimitusjohtaja hän on.
 
On sitten toinen juttu, että onko tällainen yrittäjyys tuottavaa yrittäjyyttä. Mielestäni ei ole. Huostabisneshegemonian vuoksi lasten ja nuorten huostaanotot ovat 20 vuodessa kaksinkertaistuneet.
 
Yrittäjä Iskala toteaa myös, että aluehallintoviranomaiset ovat valvonnassa usein liian vaativia. Eräskin lastenkotiyrittäjä on todennut, että heti on laillisuusvalvoja puuttumassa jos nuoria yrittää kasvattaa. Olen kuullut sisäpiirijuttuja Pihakoivun toiminnasta ja ne eivät ole mitään hirveän mukavia juttuja. Onko nämä sitten niitä normienpurkutalkoita, että nuoria voi kohdella miten haluaa? Yrittäjä Iskalan mukaan Länsi-Suomen aluehallintovirasto on yksi vaativimmista.
 
Eli tässä on yksi esimerkki mahdollisesta hyvävelisiskotoiminnasta Suomessa.

Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu kuuluu Arjessa - konserniin, johon on sijoittanut pääomasijoittaja Sentica Partners. Lähde: Sentican nettisivut.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n erilaisissa valiokunnissa ja työryhmissä on monia lastensuojelulla kovaa liikevoittoa tekevien yritysten edustajia. Lähde: Lokakuun liike. Huostaanotoilla tahkotaan kovaa kapitaalia!

Minulle on sanottu, että esitän asiat liian negatiivisesti. Mutta voiko tällaista toimintaa sitten kuvailla hirveän fantsusti?
 
Nämä kaksi veijaria sopisivat hyvin samaan selfie-kuvaan! Vai belfiekö se oli!?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti