torstai 8. lokakuuta 2015

Työ tyhmentää

Finanssimoguli Nalle Whalroos toteaa pakolaisista, että "nehän pitää saada duuniin". Hänen mukaansa keskustelu pyörii lähinnä sen ympärillä, onko heillä oikeus saada sosiaaliturvaa vai ei.
Tämä on ylimielisen porvarillinen taktiikka. Kun rasistit riehuvat ja rikkaat saavat pakolaisista orjatyövoimaa, niin huomio kääntyy luokkaeroista pois. Kirjoitin viime viikon lauantaina kuvitelluista "sossunpummeista". Lue tästä.

Porvarit haluavat halpaa työvoimaa. Pakolaisia voidaan siis hyväksikäyttää vaatimattomina työntekijöinä. Onhan se suomiporvarin riistokin siedettävämpää kuin jokin kovin epävakaa maa.
Samalla saadaan pakolaiset ja suomalaiset toisiaan vastaan. Työväenluokka saadaan siis hajalle. Hajoita ja hallitse. Porvareiden suvaitsevaisuus on tekopyhää. He toki osaavat esittää asiansa sisäsiististi ja torjua myös rasismia. Välillä voi kuitenkin olla rasisti jos se hyödyttää pääoman tuoton maksimointia. Sopivasti kumpaakin. 

Esimerkiksi työttömät leimataan julkisessa keskustelussa laiskoiksi työnvieroksujiksi, joilla on huono elämänhallinta. Tämä pätee myös maahanmuuttajiin. Syrjäytyneet maahanmuuttajat kun voivat värväytyä vaikka ISISIIN. Niin ja voihan se työtön suomalainen vaikka alkoholisoitua. Vähäosaisia on niin mukava kontrolloida. Se, että Suomessa olisi liian hyvä sosiaaliturva jonka turvin täysin tahallaan makoiltaisiin kotona, on vähäosaisia leimaavaa hölynpölyä. Tämä pätee niin suomalaisten kuin maahanmuuttajien kohdalla. Itse asiassa Suomen sosiaaliturva on todettu liian alhaiseksi Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitean antamilla nuhteilla.

Aloitetaanpa turvapaikanhakijoista. Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan mukaan heillä on liian hyvä sosiaaliturva. Korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin. Suomessa turvapaikanhakijat saavat ruokarahaa 316 €. Tästä myös vaatteet ja liikkuminen. EU:n keskiarvo on 247 €. Suomen maksama etuus tekee siis 69 euroa enemmmän. Muissa euromaissa ruon hinta on keskimäärin yli 20 % vähemmän kuin Suomessa. Tuen ostovoima ei siis ole mikään "houkuttava" asia mikä tekisi Suomesta paremman kuin muista EU-maista. Siitä ei toki sivistymätön tuulipukurasisti ole kiinnostunut.

Meillä on veropohjaa rapautettu talousglobalisaation myötä noin pari kymmentä vuotta. Suomi ei nouse suosta syyttämällä vähäosaisia, kuten työttömiä tai maahanmuuttajia. Työllisyyttä pitää hoitaa rakentavasti tieteelliseen faktatietoon perustuen. Politiikan pitää perustua tosiasioille eikä mielikuviin. Työstä kieltäytyminen ei ole ongelma. Kapitalismi tarvitsee myös työttömiä. Mitään todisteita ei työttömien ja maahanmuuttajien syyllistäjillä ole esittää tukien väärinkäytöstä. Ne ovat vain mielikuvia.

Hesarin mukaan pakolaisia halutaan työllistää. Tiedä sitten mitä se "työllistäminen" todellisuudessa tarkoittaa. Juristi Sakari Timonen kirjoittaa blogissaan kuinka pakolaisille ei maksettaisi palkkaa. Suomalaisten "aktivoitavien" lisäksi siis saisimme pakolaisia mukaan talkoisiin. Mielestäni sekä suomalaisten, että ulkomaalaisten "aktivoitavien" kieltäytyminen orjatöistä on kunnioitettavaa protestoitia. Kehitys kulkee siihen suuntaan, että kohta yhä suurempi osa ihmisistä tekee työnsä orjatyönä. Orjatyöt näet vääristävät markkinoita. Mitäpä kuitenkaan siitä. Kunnon "työmiäs" ei työn ehtoja mieti. Keskiluokan ylimielisyys osuu jossain kohtaa omaan nilkkaan. Suomi on palaamassa kansalaisoikeuksien suhteen ajassa taaksepäin. Historiastamme löytyy mm. orjatyökeskitysleirejä ja yhteistyötä natsi-Saksan kanssa.

"Aktivointia" tarjoava työkkärin täti hallitsee retoriikalla puhumalla tätimäisesti elämänhallinnasta. Retoriikalla hallitsee myös taannoin orjatöitä ehdottanut sahuri Teuvo Hakkarainen. Tosin hän puhuu enemmän oikeustopopulististen "tyämiesten" kielellä. Työkkärin täti taas jauhaa hienostunutta liibalaabaa. Lieneekö alla hänen äänestäjänsä? Liika työnteko selvästi tyhmentää. Onneksi ainakin minulla on aikaa kirjoittaa vaikkapa Kansan ääneen. Tuo tyyppi pitänee sitä "kommariluuserien" lehtenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti