lauantai 3. lokakuuta 2015

”Sossupummien” ja valittajien puolustuspuhe

Pääministeri Juha Sipilän erityisavustaja Antti Pentikäinen kommentoi mediassa turvapaikanhakijoista seuraavaa: ”Yksin jääneet yhteiskunnan pudokkaat ovat niitä, joista terroristijärjestö Isis on rekrytoinut taistelijoita”. Hänen mukaansa turvapaikanhakijoille pitäisi tarjota vaikka talkootöitä ennen kuin varsinainen työllistyminen onnistuu lain puitteissa. Hänen mukaansa tämä työ voisi olla mm. pusikoiden raivaamista, talojen maalaamista tai kyläkoulujen kunnostamista.

Hallitusohjelmassa on sovittu mm. työttömien aktivoinnin lisäämisestä ja vastikkeellisen sosiaaliturvan kehittämisestä. Työttömyysturva on jo nyt suurelta osin vastikkeellista. Tiedättehän mm. kuntouttavan työtoiminnan? Tämä on ”aktivoivaa” orjatyötä, josta ei makseta oikeaa palkkkaa eli siitä ei muodostu työsuhdetta. Yhteiskunnassa tullaan siis järjestämään jatkossa paljon erilaisia orjatöitä. Vielä enemmän kuin nykyään.

Talousasiantuntijat ovat haukkuneet hallituksen talouspolitiikan, joka leikkaa tavallisten ja köyhien ihmisten ostovoimaa sekä lisää työttömien ”aktivointia”. Mutta mitäpä siitä? Älykäs faktatietoonkaan perustuva valittaminen ei kuulu suomalaiseen herranpelkoiseen kulttuuriin, joten joku sanoisi ”turvat tukkoon”. Meillä ei kuulemma ole varaa vastikkeettomaan sosiaaliturvaan. Tämmöiset ihmiset, jotka tälläin ajattelevat eivät ymmärrä taloudesta mitään. Kun eri työtehtävistä tehdään orjien hommia niin saadaan oikeatyösuhteiset työpaikat alas. Lisäksi hallitus aikoo leikata palkkoja. Nämä toimet leikkaavat ostovoimaa mikä heikentää talouskasvua. Raha ei enää kierrä samalla tavalla.

Hallituksen aikomus on myös pidentää työaikoja. Eikö työaikoja pitäisi mieluummin lyhentää kun työn tuottavuus on jo pitkään kasvanut? Eikö töitä pitäisi pikemminkin jakaa niin, että niitä riittäisi yhä useammalle? ”Minäkin pidin ensimmäisen lomani vasta 25-vuotiaana” sanoisi risusavottaporvari joten ”turvat taas tukkoon”. Viis siitä, että talous tarvitsee myös kulutusta. Suu säkkiä myöten eläminen on suomalainen hyve.

Pentikäinen siis yleistää, että Isis olisi kaikkien kilpailuyhteiskunnasta pudonneiden turvapaikanhakijoiden juttu. Myös työttömistä yleistetään Suomessa samankaltaisesti. Esim. työttömille paasataan elämänhallinnasta ikään kuin se olisi vain työttömien ongelma tai työssä käyvien osaama taito. Ronskit rasistit ja fasistit riehuvat kaduilla Leijona-kuteissa. Rasistien ja fasistien ”älymystö” taas pukee sanansa sisäsiististi. Suomalainen yhteiskuntakulttuuri ja työelämä on äärioikeistolaista. Lue lisää vaikka tästä. Suomalaisella työllä on fasistinen perinne. Historiastamme löytyy mm. orjatyöleirejä ja yhteistyötä natsi-Saksan kanssa.

Kirjoitin mm. turvapaikanhakijosta 13.9.2015 seuraavaa: ”Siirrytäänpä turvapaikanhakijoihin. Heistä onkin viime aikoina puhuttu paljon. Tarkastellaanpa maahanmuuttoviraston tilastoa ajalta 1.1.-31.7.2015. Turvapaikkapäätöksistä myönteisiä oli 946 kpl. Kielteisiä taas oli 633 kpl. Kun tarkastellaan vastaavaa tilastoa koko vuodelta (2014), niin myönteisiä päätöksiä oli 1346 kpl. Kielteisiä taas oli 738 kpl. Vanhempia tilastoja näet tästä. Vielä vanhempiin eli 1990-luvun tilastoihin pääset tästä. Kuten huomaamme niin myönnetyt turvapaikat ovat hieman nousseet verrattuna aikaisempiin vuosiin eli 1990-luvulle ja 2000-luvun alkuun ja puoliväliin. Sellainen maailma nyt vaan on, että tilanne on välillä kriittisempi ja pakolaisia tulee enemmän. Myönnettyjen turvapaikkojen määrä on kuitenkin aika pieni kun huomioidaan väestönkehitys. Lue lisää: Syntyneet ja kuolleet 1991-2010.

Tilastollisesti kyseessä on siis hyvin pieni määrä ihmisiä. Suomessa on aina ollut monikulttuuria ja myös rasismia. Siitä kertoo mm. romanit ja heidän kohtelunsa. Romanit oli yksi ns. ”alaluokan” ryhmä, joka pistettiin orjatöihin talkootyö-Suomen historiassa. Talkootyön perinnettä jatkaa työttömien ”aktivointi”. Pentikäisen ehdotus tarkoittaa avointa rasismia sisäsiistissä muodossa. Fasismia jo työvoimapolitiikassa on, koska ”syrjäytyneitä” ja muita erityisryhmiä kuten mielenterveysongelmaisia ja vammaisia pistetään orjatöihin mm. kuntouttavaan työtomintaan. Tällaista fasismia harjoittivat myös natsit. Alaluokka sai kaasukammion. Suomessa saavat karenssin.

Vastikkeellinen sosiaaliturva ei siis lisää työllisyyttä tai paranna taloutta. Hallituksen poltiikka perustuu siis vain uskomushoidoille. Suomessa ei ole työstäkieltäytymisen ongelmaa. Kyse on vain siitä, että työpaikkoja ei ole. Avoimia työpaikkoja on työvoimatoimiston haun mukaan n. 11 000 kpl (18.7.2015). Samaan aikaan työttömiä on 5/2015 tiedon mukaan n. 450 000 kpl kun tilastosiivotut, eli eri työvoimapalveluissa (esim. kuntouttava työtoiminta) mukana olevat huomioidaan mukaan. Pelkkiä työttömiä työnhakijoita oli n. 325 000 kpl. Tilastosiivottujen määrä on siis n. 125 000 kpl.

Mitään todisteita työttömien ja maahanmuuttajien huonosta työmoraalista ei ole. Pelkkiä oletuksia ja ennakkoluuloja. Kyse on vain väärästä työvoimapolitiikasta sekä tilastoista ja matematiikasta. Ongelma on pikemminkin se, että ihmiset eivät aina tiedä, että heillä on oikeus erilaisiin tukiin. Tämän tiedän kanteluiden ja valitusten ystävänä. Mielestäni vakaumuksellisen työstäkieltäytymisen on lisäännyttävä. Orjatöhin on kunnioitettavaa ottaa ”Ei voisi vähempää kiinnostaa – EVVK”- asenne oli sitten suomalainen tai maahanmuuttaja.

Työttömyysmenot (2012) olivat noin 2,5 % kokonaistuotannosta (BKT). Se on rahan kierrossa hyvin pieni määrä. Tämän laskelman perustan STM:n tietoihin sosiaalimenoista BKT:sta. Ne olivat 30,1 %. Tuosta määrästä työttömyysmenot ovat 6,8 %. Tuosta laskin noin 1/3 osan (2,5 %) ottaen huomioon lopun 10 % kun tuo 30 % kerrotaan kolmella. Noihin sosiaalimenoihin sisältyvät STM:n mukaan myös mm. sairaus ja terveys, vanhuus, perhe ja lapset sekä ”muu sosiaaliturva”.

Yhteiskuntavastuujärjestö ETVK:n sivuilla on hyvä kirjoitus suomalaisesta köyhiä syyllistävästä asenteesta. Siinä todetaan kuinka suomalaiset sosiaalityöntekijät ovat pohjoismaiden tylyimpiä. Lisäksi todetaan mm. seuraavaa: ”Sosiaalilautakuntien olematonta tasoa täytyy tosissaan ihmetellä. Niissä ei ymmärretä tai välitetä oikeudellisista peruskäsitteistä, eikä tarkastella hallinto-oikeuksien olemassa olevia päätöksiä kunnolla”.

Jopa entisen hallituksen sosiaali – ja terveysministeri Paula Risikko on esiintynyt kansallispuvussa julistaen, että vastikkeettomasta sosiaaliturvasta on päästävä eroon. Tämä jos mikä on yläluokan äärioikeistolaista nationalismia. Sellaista, jossa kansan yhtenäisyys (nationalismi ja kansallispuku) ja kyykyttäminen sekä talkoopuhe eli ”osallistava sosiaaliturva” yhdistetään.

1 kommentti: