maanantai 9. helmikuuta 2015

Kapitalistit ovat kuin koulukiusaajia

Mietin tässä kirjoituksessani niinkin tunteita herättäviä aiheita kuin syrjäytyminen ja huono-osaisuus. Puolustan syrjäytyneitä ihmisiä ja ihannoin heidän boheemia elämänasennettaan. Esimerkiksi sitä kuinka monet heistä pystyvät nauttimaan hyvinkin pienistä asioista. Jos moni kapitaalin kerääjä ottaisi saman asenteen, niin maailma olisi paljon parempi paikka. Yhteiskuntakritiikki sekä kilpailuyhteiskunnan ja kapitalismin vastustaminen kiehtoo minua. Mielestäni kurjuuden romantisointi sekä tasa-arvon ja inhimillisten arvojen puolustaminen on kaunista ja hyvää. Se on rikkautta jolla on arvoa.

Suomi on luokkayhteiskunta, jossa ihmiset eivät ole tasavertaisessa asemassa. Otetaanpa esimerkiksi työelämä ja kilpailukykyvalmennus. Esimerkkejä kilpailukykyvalmennuksesta ovat työelämävalmennus ja kuntouttava työtoiminta. Näillä tarkoitan sosiaaliturvatöitä, jotka ovat useasti jopa vastikkeellisia. Aiemmista kirjoituksistani käy varsin hyvin selväksi mielipiteeni näihin. Viime aikoina on oikein urakalla alkanut paljastumaan lainvastaisuuksia näissä asioissa. Tyypillinen esimerkki on se, että näillä sosiaaliturvatöillä on korvattu oikeaa työvoimaa ja jopa tarjottu alihankintana työvoimaa erilaisille yrityksille. Siis puhdasoppisen luokkateorian mukaan kapitalisteille. Näistä olenkin tehnyt useamman kantelun (eli kansankielellä valituksen).

Tasa-arvoa puolustavana ns. "valitustehtailijana" olen sitä mieltä, että samasta työstä on maksettava sama palkka eikä ketään saa asettaa henkilökohtaisten ominaisuuksien perusteella eriarvoiseen asemaan työelämässä. Oli työntekijä sitten vaikkapa mies, nainen, mielenterveys – tai elämänhallintaongelmainen tai housuunsa kuseva spurgu niin sama palkka samasta työstä. Jos ihmisellä on niin huono elämänhallinta, että hän ei kykene työntekoon niin sitähän varten on olemassa työkyvyttömyyseläke. Jos hän haluaa tehdä töitä ilmaiseksi jossain työpajalla, niin se hänelle suotakoon, mutta älköön häntä siihen pakottako. Me emme elä missään natsi-Saksassa, jossa esimerkiksi mielenterveysongelmaisten sorto oli OK. Sivistysvaltiossa työttömyysturva on nimenomaan korvaus työttömyydestä eikä sitä saa käyttää sorron välineenä.
Kapitalismi on vahvemman oikeutta ja siitä se on nimenomaan syntynytkin. Kun ihmiskunta keksi yksityisomistuksen niin sen kanssa mies vahvempana sukupuolena alisti naisen varmistaakseen hänen synnyttävän miehelle perillisen, joka aikanaan oli perivä isänsä. Sukupuoli ei kuitenkaan ole ainut eriarvoistavan luokittelun väline. Esimerkkinä vaikkapa sellainen seikka, että mielestäni on ihan yhtä väärin ja tuomittavaa sortaa mielenterveysongelmaista miestä elämänhallinnan vaikeuksien takia kuin naista synnyttämisen vuoksi. Kuntouttava työtoiminta ja työelämävalmennus sekä kapitalismi ja kilpailuyhteiskunta ovatkin siis eriarvoistavaa ihmisten luokittelua. Tähän sortamiseen osallistuvat myös kilpailuyhteiskunnan viranomaiset toteuttaessaan porvarillisia lakeja. Kapitalistit ja kilpailuyhteiskunnan instanssit ovat kuin koulukiusaajia, jotka tekosyyn saadessaan asettavat pienen ihmisen eriarvoiseen asemaan.

Orjatyö ei lisää osallisuutta yhteiskuntaan vaan päinvastoin lisää ihmisen tunnetta itsestään b-luokan kansalaisena. Emme kai halua feodaaliyhteiskuntaa ja maaorjia takaisin!?
Kansan Uutiset julistaa tulevaisuuden uhkakuvaa: Työttömyysturvassa takaisin 50-luvulle? Lue kirjoitus klikkaamalla tästä.
Tässä pari aikaisempaa kirjoitustani liittyen lakiasioihin:
Tässä viimeisin kapitalismin vastainen kirjoitukseni:

Päätän tämän kirjoitukseni syrjäytymistä kuvaavaan biisiin:
Steen 1 – Pikku Pirihuora:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti