maanantai 16. helmikuuta 2015

Suomalaisesta sosiaalipolitiikasta ja ihmisoikeuksista

Iltalehti 15.2.2015
Olen useasti kirjoittanut siitä kuinka Suomi loukkaa ihmisoikeuksia. Viime viikolla uutisissa vilahti jotain mielenkiintoista. Uutisissa kerrottiin Suomen sosiaaliturvan tasosta, joka on liian alhainen.

Tässä muutama teksti asiasta:

·       Perustuslakiblogi: Pauli Rautiainen: Oikeus sosiaaliturvaan ei toteudu Suomessa
https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2015/02/11/pauli-rautiainen-oikeus-sosiaaliturvaan-ei-toteudu-suomessa

·        STM: Sosiaalisten oikeuksien komitealta päätös Suomen vähimmäisturvan tasosta
http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1902893

·        Iltalehti: Suomi saa sapiskaa - sosiaaliturva Romanian tasoa?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021319186274_uu.shtml


Sapiskat antoi siis Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea.
Iltalehden uutisessa todetaan mm. seuraavaa:

·       Suomi joutui nuhteluiden kanssa melkoiseen kastiin. Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiosta kaikkiaan 21 maan sosiaaliturvan etuudet on todettu riittämättömiksi. Näitä maita ovat muun muassa Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova, Montenegro, Romania, Venäjä – sekä yllättäen Suomi ja Ruotsi.
Euroopan neuvostoon kuuluu tuon sosiaalisten oikeuksien komitean lisäksi esimerkiksi ihmisoikeustuomioistuin. Suomi johtaa muita pohjoismaita selvästi ihmisoikeustuomioiden määrässä. Lisäksi ihmisoikeussopimuksen mukaan voidaan tulkita, että tämä vastikkeellinen sosiaaliturva rikkoo orjuuden ja pakkotyön kieltoa joksi voidaan tulkita myös hallinnollinen sanktio eli tässä tapauksessa karenssi tai toimeentulotuen leikkaus. Orjuuden ei siis ihmisoikeussopimuksen mukaan tarvitse perustua suoranaiseen pakkoon vaan ihmisen alistaminen jonkin sanktion uhalla riittää orjuuttamisperusteeksi.
Lähteet:
Aiempi kirjoitustuotantoni: henriautero.blogspot.fi
Sen lisäksi, että sosiaaliturva on itsessään riittämätön, niin ihmisiä pakotetaan tekemään töitä vastikkeeksi sen eteen. Miltä kuulostaa se, että tällä vastikkeellisella sosiaaliturvalla alistetaan ihmisiä ilman palkkaa tekemään ihan oikeita töitä vastaavia hommia? Esimerkiksi moukaroimaan tiiliseinää, ahkeroimaan risusavotassa tai pyörittämään matkahuoltoa.
Minä vastustan ihmisten välinearvoistamista työelämässä. Ihan samanlailla kun työelämän edustajat syyllistävät synnyttäviä naisia niin samanlailla myös vaikkapa syrjäytynyt ja työtön mies voi joutua sorron ja eriarvoistamisen uhriksi.
Tässä muutama kirjoitukseni lisää tästä aiheesta:

Sosiaalialan on vallannut kyyninen markkinaideologia. Lue lisää klikkaamalla tästä. Yhteiskunnallisen tutkimuksen mukaan suomalaisten sosiaalityöntekijöiden asenteet köyhiä kohtaan ovat pohjoismaiden tylyimmät. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Lukemalla esimerkiksi seuraavat kirjoitukseni (klikkaa linkkiä) selviää lastensuojeluasioista:

Lastensuojeluasioista puheen ollen huostaanotetut nuoret ovat potentiaalisia uhreja vastikkeellisiin sosiaaliturvatöihin eli negatiivinen sosiaalipolitiikka voi jatkua täysi-ikäisenä myös huostaanoton jälkeen.
Kauanko annamme jatkua yksilöä syyllistävän mentaliteetin sosiaalialalla ja yhteiskunnassa? Pienen ihmisen syyllistäminen valheellisella mutu-tiedolla saa päivä päivältä enemmän holokaustin piirteitä.
Linkitän lopuksi seuraavan kirjoituksen:
YLE: Tutkija nuorten yksinäisyydestä: "Ihmiskuvamme on kaventunut – ujoudelle ei ole enää tilaa":
http://yle.fi/uutiset/tutkija_nuorten_yksinaisyydesta_ihmiskuvamme_on_kaventunut__ujoudelle_ei_ole_enaa_tilaa/7801807

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti