perjantai 11. marraskuuta 2016

Porvarilliset populistit hiekkalaatikolla

Olemme saaneet mediasta lukea vähäosaisten syyllistämistä. Toimittajat nostavat esille oikeistopopulistien tarinoita esimerkiksi ”laiskoista” työttömistä. Sosiaaliturvan hyväksikäyttö on todettu todella pieneksi. Jopa 70 % alan asiantuntijoista päätyy tähän arvioon. Sen sijaan iso ongelma on se, että ihmiset eivät tiedä mihin tukiin ovat oikeutettuja tai eivät saa heille lain mukaan kuuluvia etuuksia. Asiantuntijat ovat päätyneet myös em. arvioihin. Viimevuotisen laskelmani mukaan työttömyysmenot olivat vuonna 2012 noin 2,5 % BKT:sta. Faktisesti Suomi on teollisuusmaista vähiten velkaantunein / velkaantuneita. Julkinen sektorimme on EU-maiden tehokkain (samoin meillä on vähiten valtion virkamiehiä EU:n alueella). Lisäksi Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea on moittinut Suomea liian matalasta sosiaaliturvasta. Myös työnantajien palkkauskuluja on liioiteltu. Ne ovat EU:n keskitasoa tai jopa sen alapuolella.

Julkisia menoja BKT:sta tulkitaan populistien puheissa virheellisesti. BKT-osuus ei vielä kerro kokonaisuutta. Se on vain suhdeluku. On alkeellinen virhe tuijottaa vain sosiaalimenojen tai julkisten menojen BKT-osuutta. Tottakai tuo suhdeluku kasvaa kun työttömyys ja palveluiden saajat lisääntyvät sekä ykstyinen sektori supistuu. Se ei vielä kerro esim. palveluiden laadusta ja saatavuudesta.

Mutta mitäpä faktoista. Enää ei ole faktoja tarkastavalla otteella sijaa. Sehän on liian intellektuellia. Vain työtä välttelevillä luusereilla on sellaiseen aikaa. Ei työmies ja rahvas sivistystä tarvitse. Tieto voi pahimmillaan agitoida porukkaa. Tärkeintä on se miten asiat koetaan. Tärkeintä on yhden totuuden toitotus. Valkoisen Suomen brändin rakentaminen. Valtiota kutsutaan yritykseksi ja verrataan kotitalouteen vaikka kansantalous on paljon monimutkaisempi.

Vastalauseita ei sallita. Meininki on kuin Lapuan liikkeen aikana. Toisinajattelijat ja ”punikit” joutuivat leirille. Sieg Heil Kosola! Eläköön Pihkalan vientirauha! Fanaatikkoporvarit ovat kuin lapset hiekkalaatikolla. He väittelevät kuin pikkulapset ”vapaussotineen” ja ”korkeine työvoimakuluineen”. Vain minun totuuteni on oikea!

Kai tämä on sitä Matti Apusen tarkoittamaa luupääoikeistoa. Sellaista, joka levittelee väärää, harhaanjohtavaa ja kyseenalaista tietoa mm. työttömistä ja maahanmuuttajista. Joskus jopa puhuu ”talvisodan hengestä”, mutta unohtaa vankileirit ja Lapuan liikkeen muilutukset sekä valkoisten tekemän kansanmurhan, jonka Svinhufvud antamallaan asetuksella armahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti