tiistai 1. marraskuuta 2016

Oikeiston brändigurun eugeniikka

Humanistinen pastori Kai Sadinmaa toi esiin somessa seuraavaa:
Feikkiprofessori ja Aalto Executive Education -yrityksen toimitusjohtaja Pekka Mattila antaa tällaisia ohjeita perheelle, jossa on kaksi vammaista lasta, äiti sairas ja isä työtön:
" Mäkisen perhe selviytyisi varmasti paremmin antamalla vähemmän haastatteluita ja keskittymällä ottamaan edes hieman vastuuta itsestään. Koko jutun kehys on outo; perheellä on ikään kuin oikeus odottaa huolista vapaata elämää, vaikka he eivät kanna yhteiseen pottiin mitään. Elämänvalinnat lapsien, koirien ja autojen hankkimisesta alkaen kannattaa mitoittaa siten, että kertyneen kokemuksen perusteella onnistuu kannattelemaan itseään edes hieman. On hyvä, että köyhyydestä puhutaan. On totta, että minulla itselläni ei ole pienintäkään kokemusta niukkuudesta. Tällaiset tarinat eivät valitettavasti kuitenkaan onnistu pehmentämään sydäntäni yhtään. Tukiviidakon sijaan tarvitaan porkkanaa ja keppiä." 
(Mattila poisti postauksen sivuiltaan kun lunta alko pukata tupaan ja jäitä porstuaan. Hän varmaan laski, että nyt ei ole enää taloudellisesti kannattava postaus. Sai maistaa markkinatalouden logiikkaa.)
Pekka Mattila on jyrkän oikeistolainen uusliberalisti. Naistenlehti Glorian artikkelin mukaan hän on miehen kanssa parisuhteessa elävä "brändi - ja muotiguru" sekä markkinatalousmies.

Kansamme historiaan kuuluu myös eugeniikka, jota on kohdistunut mielisairaisiin, köyhiin ja vammaisiin sekä toisinajattelijoihin. Mallia on haettu natsihallinnon aikaisesta Saksasta.

Toisinajattelijoiden vainosta ilmestyi tänä keväänä YTM Marjo Liukkosen lisensiaattitutkimus, joka tarkastettiin Lapin yliopistossa 4.4.2016. Hän tuo esiin kuinka toukokuussa 1918 ammuttiin 218 naista ilman oikeudenkäyntiä Hennalan vankileirillä. Liukkosen tutkimuksesta ilmenee kuinka Suomen suurimman naismurhan innoittajina toimivat rotuhygienia ja punaisten naisten demonisointi porvarillisessa lehdistössä. Teloitetut naiset eivät olleet punakaartin johtotehtävissä, vaan rivisotilaita.

Mediamoguli ja liikemies Jari Sarasvuolta on ilmestynyt vastaava kohulausunto, jossa hän mollaa MS-tautia sairastavaa opiskelijaa. Hän moittii "luokkavihan lietsomista" vaikka itsekin siihen syyllistyy huono-osaisten sairauksien mollaamisen kautta.

Liukkosen mukaan tämän kansanmurhan motiivina toimi suomalaisen porvariston luokkaruumiin rakennusprojekti, jonka osana oli rotuhygienia. Sen avulla tahdottiin karsia turmeltuneina ja korskeina pidetyt punaiset naissotilaat, jotka nähtiin uhkana porvariston puhtaalle seksuaalisuudelle.

Suomen historian dosentti Markku Mattilan väitöstutkimuksessa (Kansamme parhaaksi: Rotuhygienia Suomessa vuoden 1935 sterilointilakiin asti) tuodaan esiin laajemmin suomalaista rotuhygieniaa. Väitöskirjaan kansiin mahtuvat mm. suomalaisen sosiaali - ja terveydenhuollon spesialistien yhteydet natsi-Saksaan, lastensuojelulaitokset, kansalaissodan aikainen rotuhygienia ja työväenluokkaan kohdistuva sosiaalikontrolli. Väitöstutkimus tarkastettiin Tampereen yliopistossa 9.10.1999.

Peruskoulussamme tuodaan näkyvästi esiin mm. natsien keskitysleirit ja Stalinin Neuvostoliiton kauheudet, mutta omasta pimeästä historiastamme vaikenemme koululaitosta ja valtamediaa myöten. Homovainot kuuluvat myös eugeniikan historiaan. Porvariston puhtaan seksuaalimoraalin kansanterveysruumiin kulttiin mahtuu nykyään muotigurun homosuhde, mutta köyhien ja sairaiden heteroseksuaaliset suhteet jotka poikivat yhteiskuntaan lisää "heikompaa ainesta" jäävät oikeiston seksuaalietiketin ulkopuolelle. Äärioikeiston brändiin kuuluvat nykyään ahkeran työmoraalin tai paksun lompakon omaavat homot, mutta laiskat, köyhät ja sairaat heterot jäävät brändin ulkopuolelle. Onhan ahkeruus ja taloudellinen tuottavuus (/ei-taakaksi-oleminen) yhteiskunnalle porvarillisia arvoja.

Tuolla summalla tulee isokin perhe toki toimeen kunhan on vain terve. Kyseinen perhe ei kuitenkaan ole täysin terve ja toimintakykyinen. Perheessä kun on kaksi erityislasta ja lääkemenoja sekä äiti on sairas omaishoitaja. Omaishoitaminen käy työstä joten siitä saatu korvaus on varmasti ansaittu. Tämän perheen dissaajat eivät huomioi kokonaisuutta. Heidän argumenttinsa on MV-lehden tasoa.

Ilta-Sanomien artikkeli kertoo seuraavaa:

" Perheen kuukausitulot kertyvät pienistä puroista. Jari-isän 685 euron työttömyyskorvauksesta, äidin 1100 euron omaishoidontuesta kahden kehitysvammaisen tyttären hoitamisesta, Kelan 750 euron vammaistuesta, 490 euron lapsilisästä ja asumistuesta. "

Lailliset kriteerit ovat täysin selvät. Isä saa lain takaaman työttömyyskorvauksen kuten muutkin työttömät. Omaishoidon tuen saa sairaan omaisen hoitamisesta. Äiti myös säästää näin yhteiskunnan varoja. Vaihtoehtona voisi olla paljon kalliimpi laitoshoito. Asumistuki taas kattaa asumismenoja. Lapsilisä kuuluu Suomessa kaikille. Vammaistuellekin on selkeä tarve olemassa.

Perustuslakimme takaa kaikille vähimmäisturvan, jotka eivät kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa (PL 19 § Oikeus sosiaaliturvaan). Samassa pykälässä säädetään myös riittävästä terveydenhoidosta. Sosiaaliturva ja terveydenhoito ovat siis perustuslaillisia oikeuksia.

Sosiaalidemokraattinen isomummuni näki lahtaamista vuonna 1918. Yhtenä syynä kansalaissotaan olivat sosiaali - ja terveyserot. Isomummuni tietääkseni kannatti yhtäläistä ihmisarvoa kaikille. Siis myös köyhille. Hän ei ollut radikaalia tasa-arvoa vaativa kommunisti, mutta kannatti demokraattista oikeusvaltiota ihmisoikeuksineen. Toivottavasti oikeisto ymmärtää ihmisoikeuksien (myös sotia estävän) tarkoituksen, eikä lietso lausunnoillaan uutta veljessotaa.

Meinasin aluksi nimetä tämän pakinani otsikolla "Lahtarihintin eugeniikka", mutta se kai olisi ollut epäkorrekti ilmaisu. Kirjoitukseni kanssa olisi voinut käydä kuten Aleksi Valavuoren tuoreen homovastaiseksi luonnehditun kohutwiitin. Valavuori kuitenkin lienee twiitistään huolimatta suvakimpi kuin Mattilan Pekka. Onhan hän kommentoinut twitterissä myös köyhien terveydenhoidon puolesta. Tosin se koskee hyväntekeväisyyttä eikä verotuskeskeisyyttä. Hän on moittinut twitterissä myös rikkaiden verotuksen korkeutta ja irvaillut vasemmistolle. Onneksi syntyi myös vastakuitti.

1 kommentti: