lauantai 20. kesäkuuta 2015

Sentican huostaporvarit ja veroparatiisityypit

Kirjoitin 11.6.2014 seuraavan artikkelin: Soteyrittäjät Iskala ja Räty

Lue kyseinen artikkeli ajatuksella. Siinä on kerrottu eräästä lastensuojeluyksiköstä. Veronkierrosta tunnetu entinen sosiaaliministeri ja lääkäriyrittäjä Laura Räty vieraili yksikössä viime kesänä tutustumassa puoluetoveri Risto Iskalan lastenkotiyritykseen. Iskala kuuluu Seinäjoen kokoomukseen. Hän on myös Seinäjoen sosiaalilautakunnan varajäsen. Sotebisnesmies kuuluu siis alan lautakuntaan. Tulee jääviyskysymys mieleen. Täytyisi tarkemmin tutkia...
Kyseinen lastensuojeluyksikkö kuuluu Arjessa – konserniin johon kuuluu myös muita lastensuojeluyksiköitä ja sosiaalihuoltoa tarjoavia firmoja. Arjessa Oy oli Kauppalehden yritystietojen mukaan ennen Sentica Holdco3 Oy.
Mutta mennäänpäs itse asian ytimeen. Nimittäin Arjessa Oy:ssa on omistajana Sentica Buyout III Ky – holdingyhtiö. Lähde: Perustamissopimus. Kyseisen rahaston omistajia ovat seuraavat tahot. Lähde: Kaupparekisteriote.

Yllä näkyy omistajina mm. työeläkeyhtiöitä ja muita isoja yhtiöitä. Mielenkiintoisimpia ovat kuitenkin ulkomaiset kapitalistifirmat. Jäljet johtavat veroparatiiseista tunnetun Alankomaiden pääkaupunkiin Amsdertamiin. Yksi omistajista on holdingyhtiö Euro Choice IV Coöperatieve U.A. Pikaisella google-haulla "Euro Choice IV Coöperatieve U.A." selviää, että se on rekisteröity Amsterdamiin. Toinen mielenkiintoinen omistaja on EU:n investointirahasto European Investment Fund. 
Löytyy myös kolme mielenkiintoista firmaa:
Alla kuvia osoitteen perusteella Google Maps - satelliittikarttapalvelusta. Nämä näyttävät aika mielenkiintoisilta paikoilta. Ei ihan perinteisiä bisnesfirmojen konttoreita. Hmm. Pistää mietteliääksi.

Westendintie 24 B 5, 02160 Espoo



Solnantie 14, 00330 Helsinki

Piippo Provastinkatu 39, 33250 Tampere

---> Tähän en löytänyt kuvaa

Kapitalistit siis tekevät bisnestä lasten ja nuorten huostaanotoilla. Se on täysin bisneslogiikan mukaista. Lue lisää klikkaamalla tästä.
-----------------------
Tässä ote aiemmasta tekstistäni:
Huostaanottobisnes
Tutkija Johanna Hiitolan väitöskirjasta (Hallittu vanhemmuus. Sukupuoli, luokka ja etnisyys huostaanottoasiakirjoissa) ilmenee lastensuojelun epätasa-arvoa korostava luonne. Tutkimus perustuu feministiseen tutkimustraditioon. Koska se sisältää myös luokkakysymyksen niin kysymys on tulkintani mukaan ja tarkemmin ajateltuna vasemmistofeminismistä.
Tiivistetysti ilmaisten tuo väitöskirja antaa näyttöä sille, että ydinperhenormatiivisuus ja vanhoilliset arvot elävät lastensuojelussa. Parhaiten vanhemmuuttaan korostaa taloudellisesti hyvin pärjäävä ja kaikin puolin normaali perhe. Lasten koulumenestys onkin yksi normaalin perheen mittari. Kilpailu onkin porvarillista. Äidit todistelevat hyvää vanhemmuuttaan äidinrakkaudella ja isät käymällä töissä. Ehkäpä perhetyöntekijä ei niin kauhistelisi sitä jos isä kokkaa makaronilootan väärin. Köyhyys nähdään sosiaalityössä monesti huonona elämänhallintana ja hallinto-oikeuksissa ei huomioida maahanmuuttajien erilaista vanhemmuutta riittävästi.
Kapitaalin kerääjät tahkoavat lasten ja nuorten huostaanotoilla kovaa kapitaalia. Huostaanottobisnes on siis tuottoisa bisnes. Muistan omilta lastensuojelulaitosajoiltani kuinka alakulttuuria kuvastavia asioita oli kielletty. Näitä olivat esimerkiksi väkivaltaa ja syrjäytymistä kuvaavat elokuvat ja em. asioita korostava rap-musiikki. Nämä korostavatkin tietynlaista vasemmistohenkistä boheemiutta ja junttiutta. Rahaa ja menestymistä kuvaava iloinen ja positiivinen rap-musiikki kuulunee säädyllisiin asioihin. Kuka nyt massimies Cheekin menestymistä korostavia iloisia sanoituksia voisi vastustaa? Ne ovatkin varmaan enemmän huostabisneksen tekijän mieleen.
-----------------------
Lasten ja nuorten sijoitukset ovat tuplaantuneet 20 vuodessa. Tässä THL:n tilasto asiasta:



Arjessa – yhtiöihin kuuluu sen nettisivujen mukaan myös Riihenaika Oy, joka järjestää nettisivujensa mukaan ”monipuolisia työelämäpalveluita”. Lue
tästä. Työelämäpalvelut ovat tänä päivänä hyvin pitkälti ihmisten valmentamista orjiksi kapitalistiseen kilpailuyhteiskuntaan kuten aiemmista kirjoituksistani voi lukea.
Ennen lahtarit surmasivat punaisten lapsia. Nykyään he tekevät bisnestä lapsilla ja muilla helposti haavoittuvilla. Uushuutolaisuus kukoistaa. Lahtarin julmuus ei häviä koskaan. Kauppalehden mukaan Arjessa Oy:n toimisto sijaitsee valkoisella Lapualla. Siellä järjestettiin aikoinaan veli vastaan veli - liikehdintää.
Lopuksi vielä mustaa huumoria ilmentävä kuva:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti