keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Porvarillinen ylivalta

Perustuslain tärkeimpiä tehtäviä on suojella kansalaisia totalitaariselta hallinnolta ja puolustaa demokratiaa sekä määritellä jokaiselle vähimmäisoikeudet. Fasismi loukkaa demokratiaa ja se on porvarillisen ylivallan muoto.

Fasismi on eräänlainen kapitalismin maastovaihde, jota rikkaat eliittiporvarit käyttävät työväenluokan ja ihmisoikeuksien sortamiseen. Kun ihmisoikeuksia välttävästi kunnioittava sivistysporvarismi katoaa niin tilalle tulee fasismia sympatisoiva uusliberalistinen kauppakamariöyhöttäminen.

Porvarit ovat tehneet natsien kanssa yhteistyötä ja suhtautuneet ihmisoikeuksiin kevytmielisesti. Rikkaita kapitalisteja oli Nurnbergissa syytettynä yhteistyöstä Saksan natsien kanssa. Suomessa taas rikkaat porvarit ajoivat Suomen sotimaan natsi-Saksan rinnalla Neuvostoliittoa vastaan. Esimerkki natsistisesta porvarista oli kokoomuslainen sisäministeri Toivo Horelli. Hän teki päätöksen juutalaispakolaisten luovuttamisesta natsi-Saksaan. Hän oli hyvin saksalaismielinen ja juutalaisvastainen kovan linjan oikeistopolitiikko. Juutalaiset kuljetettiin höyrylaivalla tuhoamisleirille. 

Vapaa markkinatalous (eli vapaakauppaliberalismi) oli utopia, joka johti natsismiin. Se ei toiminut Weimarin tasavallassa. Yhteiskunta tarvitsee aina sosialismia toimiakseen. Joskus historiassa on käynyt ikävästi ja valtaan ovat päässeet kansallissosialistit tai stalinistit. Ehkä realistisin ihanneyhteiskunta on keynesiläisyys (1980-luvun Suomen rakenteet) höystettynä uudistuneilla perusoikeuksilla, jotka sisältävät myös negatiivisia vapauksia.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on haukkunut perustuslaillisia oikeuksia. Asia ilmenee Verkkouutisten artikkelista. Siinä todetaan mm. seuraavaa: ”Kansanedustaja huomauttaa myös, että kun perustuslain mukaan ei ketään saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstään, voi sama pykälä jättää aika monen kansalaisen kokonaan ilman työsuhdetta.”

Tämä pykälä on aika olennainen kun miettii vaikkapa mielipiteenvapautta. Jos joku on vaikka aatteellinen vasemmistolainen ay-toimija, niin joku työnantaja voisi mielellään erottaa tällaisen työntekijän. Olemme lipumassa kohti markkinadiktatuuria kun porvareiden suusta tulee tällaista puhetta.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) raportissa todetaan ”Lain vartijat” mm. seuraavaa: ”Tiukka perustuslain tulkinta tietää vähemmän demokratiaa. Julkisessa keskustelussakin tämä näkyy perusoikeudellistumisena, kun esimerkiksi hallituksen tavoitteet leikata sosiaalietuuksia haastetaan perustuslain vastaisina.”

Kyse ei ole demokratian vähentämisestä vaan nimenomaan turvaamisesta. Ihmisoikeudet kuuluvat demokratiaan. Tarkoittaneekohan EVA tällä selkeästi perustuslainvastaisia ideoita maahanmuuttajien ja kantaväestön eritasoisesta sosiaaliturvasta? Lue lisää: Alaluokkien aktivointia

Toinen kokoomusedustaja Ben Zyskowitch on tehnyt eduskunta-aloitteen, jossa hän vaatii työttömien tietosuojan heikentämistä. Hän vaatii, että työvoimaviranomaisilla olisi oikeus luovuttaa tarpeelliset tiedot työttömästä työnantajalle halusi työtön tätä tai ei. Kontrollipolitiikkaa halutaan siis lisätä. On tiettyjä oikeuksia, joita ihmisellä pitää olla. Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymyksiä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti