sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Mietittävää MV-Sanomien lukijoille

Iltapäivälehdet ovat tulleet tunnetuksi mm. työttömien ja vähäosaisten arvostelusta. Hyvän esimerkin antaa Ilta-Sanomat. Uutisointi muistuttaa retorisesti jo tunnettua MV-lehteä. Tässä tekstissäni annan vähän miettittävää Ilta-Sanomien (vai MV-Sanomien?) lukijoille.

Lehti tuo artikkelissaan 7.8.2015 esiin ”ISIS-taistelijoiden” Kela-tuet. Jutussa on haastateltu myös sosiaaliministeri Hanna Mäntylää. Hän totesi laittavansa virkamiehet selvittämään ja tukkimaan porsaanreiät, että tulevaisuudessa ei voida maksaa Kela-tukia ISIS-joukkoihin lähteneille.

Asia ei ole ollenkaan näin mustavalkoinen sillä oikeus oleskella ulkomailla koskee myös suomalaisia työttömiä. Eivätkä kaikki maahantulijat ole ISIS-taistelijoita. Toisessa artikkkelissaan lehti tuo siis esiin kuinka taistelualueella sotiminen ei vaikuta Kelan tukiin.

Kelan sivuilta ilmenee kuinka työttömyysturvan saajalla on oikeus oleskella ulkomailla Kelalle siitä ilmoittamatta 3 kk eli lomailu ulkomailla onnistuu hyvin. Tämän ajan jälkeen siitä on ilmoitettava Kelaan. Ulkomailla voi oleskella enintään vuoden menettämättä oikeutta suomalaiseen sosiaaliturvaan.

Taistelualueella sotiminen on vain yksi mahdollinen muoto lomalle ulkomailla. Halutessaan suomalainenkin työtön voi lähteä ulkomaille oleskelemaan. Jos tämä oikeus otetaan pois niin sitten sen tulisi koskea myös suomalaisia, koska kaikki ovat perustuslain edessä yhdenvertaisia.

Pääministeri Juha Sipilän erityisavustaja Antti Pentikäinen on todennut kuinka ”yhteiskunnasta syrjään jääneet pudokkaat” ovat juuri niitä, joista ISIS rekrytoi taistelijoita. Hän siis väittää, että syrjäytynyt maahanmuuttaja haluaisi radikalisoitua juuri ISISIN toimintaan.

Samaahan sitä todetaan suomalaisista työttömistä. Aktivoimalla orjatöihin parannetaan muka elämänhallintaa. Kyse on vain sosiaalisen kontrollin järjestelmästä. Laitan alle netistä poimimani kuvan. Vaikka on asiallisesti akateemisesti osoitettu, että sosiaaliturvan alikäyttö tulee väärinkäyttöä kalliimmaksi, niin IS manaa kuinka ”sosiaalipummit” huijaavat, Venäjä vihollinen ja ”pitää laihtua”. Siinä eliitin luokkavallan asialla olevan julkaisun tekstiä.


Lisäys 17.4.2016 klo 22.30: Tässä linkki Kelan sivulle: 
http://www.kela.fi/kun-elamantilanne-muuttuu_oleskelu-tai-tyoskentely-ulkomailla-

1 kommentti:

  1. kuinka paljon kela huijaa työkyvyttömiltä eläkerahoja hylkäämällä eläkehakemukset?
    https://www.perussuomalaiset.fi/news/keskustelualoite-tapaturmaisesti-vammautuneiden-ja-potilasvahinkoa-karsineiden-mahdollisuuksista-puolustaa-oikeuksiaan/

    VastaaPoista