perjantai 3. huhtikuuta 2015

Suomalainen kommunismiviha

Marxin teoksia kirjahyllyssäni
Tiedän, että tämä kirjoitukseni saattaa ärsyttää joitakin. Teen sen kuitenkin silti. Suomessa on joillakin ihmisillä tapana vihata päättömästi kommunisteja. En väitä, että olisin itse kommunisti. Jonkin sortin punavihreä sosialisti olen. Se on selviö. Kannatan myös vallankumouksellista toimintaa. Suhtaudun tähän nykyiseen kilpailuyhteiskuntaan aika kyynisen negatiivisesti, mutta sen verran positiivisesti vallankumoukseen, että sitä kannattaa ainakin yrittää.

Avainasia on luokkatietoisuuden lisääntyminen. Kaikki vallankumouksellinen toiminta on lähtökohtaisesti hyvästä. Tähän lukeutuu myös itsenäisyyspäivän mellakointi. Pidän vallankumouksellisena toimintana lähtökohtaisesti kaikkea mikä lisää ihmisten katkeruutta nykyistä kilpailuyhteiskuntaa ja kapitalismia kohtaan. Tähän lukeutuu myös kantelut ja valitukset yhteiskunnan instanssien lain rikkomisista. Olenkin ahkera kantelutehtailija. Voima-lehden teesi ”Raha ei lue lakia” osuu siis monesti oikeaan.
Mielestäni marxismi osoittaa vallankumouksen tarpeen. Kaiken yhteiskunnallisen ajattelun voi tiivistää yhteen lähtökohtaan. Työväenluokka ajaa omaa etuaan. Samoin kapitalistiluokka. Laitetaan asiat kuntoon ilman ideologioita – ajattelu on populismia. Ihminen on pohjimmiltaan joko oikealla tai vasemmalla. Kultaista keskitietä ei ole olemassakaan.
Luettelen alla muutamia myyttejä, joilla yritetään lietsoa kommunismi-inhoa.
# vastaukseni myyttiin
1.      Toteamus: ”Tässä torjutaan kommunismia kun rakennetaan taloa kommunistille. Ehkä sekin huomaa, että yksityisomistus on kiva juttu.”

# Itse asiassa kommunismi kieltää ainoastaan sellaisen yksityisomistuksen, jota käytetään riiston välineenä. Tarkoitan pääomia. Pääomien omistaja nauttii toisen työn tuloksista.

2.      Luokkajako ei ole enää tämän päivän termi

# Itse asiassa luokkajako on ikuinen. Kapitalismi on ollut luokkataistelujen historiaa sen syntymisestä lähtien. Kapitalismi on sodan ja ahneuden aate.

Ns. ”kultaisen keskitien kulkijat” sekä sosiaalidemokraatit ja muut reformistit ovat unohtaneet kapitalistisen yhteiskunnan luokkaluonteen. Reformistit siis ikään kuin kannattavat ns. inhimillistä kapitalismia. 

Pääoma on kansainvälistynyt. Globaali kapitalismi ajaa kaikista rikkaimpien eli pienen eliitin etuja. Tähän kehitykseen ovat reformistit lähteneet mukaan. He kannattavat kapitalistista EU:ta, joka sallii pääomien vapaan liikkuvuuden. Eurooppa ja kansainvälisyys ei ole sama asia kuin EU.

3.      Viitaten mielenosoituksiin: ”Riehumalla ei saa mitään aikaiseksi”

# Luokkasodalla on murrettu porvariston ylivalta ja saatu Suomesta hyvinvointivaltio. Luokkasodan ansiota on myös suomalainen sosiaaliturva. Ilman luokkasotaa ei saavutetuista eduista myöskään luovuta. Porvarin ylivaltaa ei murreta kukka kämmenellä.

4.      Kommunisti on yrittäjän vihollinen

# Kommunisteissa on myös yrittäjiä. Suurkapitalistiyritykset ovat pahoja vihollisia myös pienyrittäjille. 

5.      Lama on hyvinvointivaltion syytä
# Porvaristo on aina syyttänyt lamasta hyvinvointivaltiota. Siinä ei ole mitään uutta. He ovat valmiita menemään vaikka yövartijavaltioon eli täysin puhtaaseen kylmän kovaan kapitalismiin.
Rauhan ja sosialismin puolesta! Peace and love!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti