keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Persukin toppuuttelee jo kansallishenkeä

" Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii tutkintaa 612-kulkueen toimista 

Äärinationalistisen 612-kulkueen osanottajat ovat sotkeneet muistomerkkejä Hietaniemen hautausmaalla.

Kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) on suivaantunut itsenäisyyspäivänä Helsingissä marssineen 612-kulkueen jäsenten toiminnasta Hietaniemen hautausmaalla.

Ilta-Sanomien mukaan kulkueen jäsenet sotkivat hautausmaata ja jättivät jälkeensä runsaasti soihtuja. Muun muassa rauhanturvaajien muistomerkin maljassa oli poltettu nuotiota. Myös sankariristille vieviä portaita oli roskattu.

Lehden haastattelema kappelityönjohtaja Kalervo Mattila sanoo, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa. Seurakunnan työntekijät ovat siivonneet hautausmaata keskiviikkona. "

Näin meille kertoo YLE. Kirjoitin tänään tekstin " Mikä toinen "ääripää"? ". Siinä kerron myös itsenäisyyspäivän tapahtumista. Kirjoituksen pointti on "toinen ääripää" - narratiivissa.

Suomessa on erilaisia äärinationalistisia ja kansallissosialistisia toimijoita, jotka saattavat jopa riidellä keskenään. Meillä on myös hallituksessa (ääri)nationalistinen ja kansallissosialistinen puolue, perussuomalaiset. Puolueen kansanedustaja Ari Jalonen siis paheksuu näitä nuotiota polttaneita ja hautausmaata sotkeneita nationalisteja.

Isäm maan puolustus oli vissiin niin haltioitunutta ja railakasta, että jäi vähän sotkua ympärille. Jalonen siis vähän toppuuttelee kansallishenkeä. Liekö hän "suvakki" kun arvostelee äärinationalismia? Tällainen kansallishenki lienee jopa persuille liian "rajakkia".

Tässä oli tällainen superhumoristinen havaintoni.

EDIT 9.12.2016: Edustaja Jalosella on rauhanturvaajatausta. Usari bannasi kirjoitukseni eilen 8.12.

" Varoitus asiattomasta sisällöstä
Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa. Varoitus koskee kirjoitustasi:
http://henriautero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227517-persukin-toppuuttelee-jo-kansallishenkea

"Persukin toppuuttelee jo kansallishenkeä"
Keskusteluohjeessamme lukee muun muassa:
- Älä haasta riitaa.
- Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä
Kirjoituksesi on poistettu. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti