maanantai 25. toukokuuta 2015

Aivotonta "aktivointia"

Klikkaamalla tästä näet taulukon, joka kertoo seuraavaa:

Keskimääräinen esimerkki:

Viidensadan euron vuokralla:

Kuukaudessa:

- Yksi "aktivoitu työtön" maksaa veronmaksajille 1402 euroa

- Jos hän saisi oikeaa palkkaa niin summa asumistuen kanssa olisi 1714 euroa (palkka 1600 euroa)

- Lakisääteiset maksut vain 102 + 12 euroa = 114 euroa

- Jäisi 187 euroa enemmän käteen ja työsuhde olisi oikea (eli ei syntyisi b-luokan kansalaisuutta)

- Tappioita tulisi yhteiskunnalle tosi vähän myös siksi, koska verojakin kertyisi 124 euroa enemmän.

Eikä tässä vielä kaikki:

- Jos palkka olisi vielä pienempi niin kulut voisivat olla + - 0 tai tulla jopa halvemmaksi

- Kun kerta talous perustuu kuluttamiselle niin kuka viitsii kuluttaa jos rahaa ei ole? Se taas heikentää talouskasvua, koska uutta rahaa ei pääse kiertoon.

- Kuka yrittäjä haluaa kilpailla orjapajan kanssa kun heillä on työvoimakustannukset alhaiset? Tuotantoa saadaan myyntiin paljon halvemmalla mikä vääristää kilpailua.

Kiihkomielisen porvarin suusta saattaa kuulua lause: "Älä valita. Työttömille ei kunnian kukko laula. Alistu orjatyöhön. Sitä oli myös sotien jälkeen 1950-luvulla. Älä mieti asiaa."

Yhtä tyhmiä ovat puheet työttömien "elämänhallinnasta" ja "yleisestä moraalista" sekä "sosiaaliturvan passivoivasta vaikutuksesta".

Sosiaaliturvan hyväksikäyttäjien olemassaololle ei löydy mitään valideja todisteita. Työttömien syyllistäminen on siis aivan samanlaista vihapuhetta kuin huhupuheet maahanmuuttajien "ylisuurista tuista".

Tällaista on taantumuksellinen eli konservatiivinen retoriikka Suomessa. Entinen akselivaltio kohdistaa vihaansa työttömiä kohtaan. Työttömien kohtelu Suomessa saa holokaustin piirteitä.

Työllistävää vaikutusta näillä orjatöillä ei juuri ole. Vain harva työllistyy niitä kautta.
Tämä on tieteellisesti todistettu. Lue lisää: Orjatyötä vastaan

Työvoimalta vaaditaan koko ajan lisää tehokkuutta. Jossain vaiheessa tulee seinä vastaan ja riisto loppuu. Tämä uusliberalistinen nöyryyttäminen loppuu viime kädessä vaikka vallankumouksella.

Kuten Karl Marx totesi "Vain työ on pääomaa".

Lisäys 26.5.2015: Kuntouttavan kustannuksia yhteiskunnalle vielä lisää 10 euron maksu (per päivä) työtoiminnan järjestäjälle

1 kommentti:

  1. Olen todella hyvin omakohtaisesti kokenut, että kuntouttavat ym. ilmaistyöt eivät työllistä.
    Olin kaksi vuotta kuntouttavassa asuinkuntani kirjastossa, tein siellä normaalia virkailijantyötä. Ja siihen minulla on vaadittava koulutus. Lisäksi olen täysin terve ja työkykyinen; en mikään oikeasti ”kuntoutettava”.
    Jos siellä olisi edes vaivauduttu toimimaan pakkotöiden lain hengen mukaisesti, minut olisi palkattu sijaiseksi, silloin kun sijaista tarvittiin. Ja sijaistarve oli säännöllistä, koska vakituinen henkilökunta piti lomaa. Mutta ei, sijaiset palkattiin aina talon ulkopuolelta. Näin sekä työtoimintajaksoni aikana että sen jälkeen.

    VastaaPoista