maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lakimuutos

Klikkaamalla vaikkapa tästä näet kuinka kuntouttavasta työtoiminnasta on käynnissä hallinnollisia prosesseja. Niissä selvitetään sitä onko työtoiminnan toteuttamisessa rikottu lakia. Eli erityisesti sitä onko lakia rikottu kun työtoimintaa on hankittu yrityksiltä. Työtoiminnasta ei siis muodostu oikeaa työsuhdetta. Siitä ei saa myöskään oikeaa palkkaa eikä siitä kerry eläkettä.

Tässä tätä aihetta koskevia kirjoituksiani:

Työttömien hyväksikäyttöä Vaasassa

Lakimuistio / Sosiaaliturvatyö

Kaksineuvoisen röyhkeys

Nyt lakia meinataan kuitenkin muuttaa niin, että myös yrityksiltä voidaan hankkia työtoimintaa. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Vastauksessa kirjalliseen kysymykseen 665/2014 vp (Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työllistäminen) todetaan seuraavaa:
  • Sosiaali- ja terveysministeriössä on 30.6.2014 päättänyt työnsä työryhmä, joka arvioi sosiaalihuollon työelämäosallisuutta tukevan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän uudistamistarpeita. Työryhmä esittää syksyllä ilmestyvässä loppuraportissaan lainsäädännön uudistamista siten, että kuntouttavan työtoiminnan kaltaista toimintaa saisi järjestää rajoitetusti myös yrityksissä ja yksityisillä elinkeinonharjoittajilla.
Nyt kun näitä lain rikkomisia on tullut hyvin esille niin samoihin aikoihin tilanne aiotaan esittää päinvastaiseksi. Siis sallia yrityksille (eli kapitaalin kerääjille) ilmainen työvoima kuntoutuksen ja sosiaalihuollon asiakkuuden nimellä. Vaikka kyse on siis puhtaasti orjatyöstä.

Tässä laajempi tietopakettini sosiaaliturvatöistä kera lähteineen ja aiempien kirjoituksieni:

Työläisen riistoa oikeusvaltiossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti